Mit vegyen fel egy örömanya?

A lányok esküvője az egyik legfontosabb és legmeghatóbb nap a szülő életében. Egy ilyen alkalomhoz egyedi öltözetre van szükség, ezért különösen a Menyasszony anyja néz komoly kihívás elé. Segítünk önnek abban, milyen örömanya ruha lesz a legmegfelelőbb számára!

Amikor lánya esküvőjére ruhát választ, ügyeljen annak stílusára. A tökéletesen kiválasztott ruhának hangsúlyoznia kell az alak erősségeit, és el kell fednie a hiányosságokat. Az örömanya ruhája természetesen legyen elegáns, de mit is jelent ez pontosan? A jó ízlésről és a kifinomultságról szól, fontos a mértéktartás és az esztétika. Jó választás lehet egy méltóségteljes klasszikus, vagy egy kicsit extravagánsabb darab is, de mindenképpen illeszkedjen a személyiségéhez.

MIT NE VISELJEK?

Fazon: Kerülendő a túlságosan sokat mutató  ruhák viselése. Ne válassza a mini szoknyát, mély kivágásokat, vagy spagetti pántos ruhát. Az utobbi alól kivétel ha valamivel takarja vállait.

Formavilág: Nem javasoljuk a masnikat, a nagy hullámokat, a rojtokat, illetve a túl gazdag díszítéseket. Legyen elegáns de semmiképpen ne öltözze túl a menyasszonyt. Egy rossz helyre tett díszítés, vagy túlzásba vitt formavilág elronthatja az egész kollekciót.

Szín: Az öltözéke színe ugyanolyan fontos, mint a szabás. Hagyja fel a fehéret , amely a menyasszony számára van fenntartva, a feketét, amelyet kultúránkban a gyászhoz kötnek, valamint más nagyon intenzív és élénk színeket , például aranyat vagy vérvöröset. A piros sok esetben a menyasszony menyecskeruhájának a színe így az is kiesik a színválasztási lehetőségek közül. (Amennyiben más színt választ menyecske ruhának a menyasszony, az a szín is kiesik, így érdemes előtte utána érdeklődni választásukról.) Ez az öltözködési kód minden vendégre vonatkozik, de a menyasszony anyjának szigorúan be kell tartania, mert az ő szerepe különösen lekötelező. 

Kiegészítők: Bármilyen ruha mellett is dönt, figyelni kell a kiegészítőkre. Egyértelmű, hogy egy magas nyakkivágású, díszes felsőrésszel rendelkező ruha nem igényel még nyakláncot, vagy túl díszes ékszereket. És stílusban eltérő darabokat sem jó ha összepárosít. Semmiképp ne vegyen meg egy ékszert addig amig nem győződött meg róla, hogy illik ruhájához.

MI JÖHET SZÓBA?

Fazon: Ha váll nélküli vagy spagetti pántos ruha tetszett neg mégis, ez esetben egy bolerót, blézert esetleg kendőt mindenképpen fontos mellé választani, különösen templomi esküvő esetén. Térdig vagy közvetlen térd fölé érő hosszt, illatve földig érőt válasszon inkább. Ha a felsőtestének van szüksége optikailag, hogy hosszitsa a ruha, az esetben inkább csípőn elvágott fazont válasszon, ha viszont a lábait nyújtaná, válassza a derékon elvágott fazont.

Formavilág: A diszkrét drapériákat, kifinomult csipkéket, izléses redőzéseket válassza. Ha nem szereti a testhez simuló full csipkés darabokat, válasszon egy lágy esésű tüll vagy sifon anyagból készült  darabot. Ne feledje, nem csak a csipke teszi elegánssá a hölgyeket. A kevesebb néha több elvén gondolkozzon. 

Szín: A megbízható, biztonságos színek a pasztell árnyalatok, szürke, bézs, kék, lila vagy zöld színek lesznek. Választhatsz mintás ruhát is, de nem túl nagy és feltűnő, pl. virágmintákat, amelyek kecsesek erre az alkalomra.

Kiegészítők: Lehetőség szerint visszafogott arany vagy ezüst ékszereket ajánlott viselni, amik megfelelően harmonizálnak a ruhával. Ha a ruhácskája nagyon letisztult, egyszrű darab, ebben az esetben nyugodtan válasszon egy hangsúlyosabb nyakláncot fülbevalóval.

Amennyiben oda kerül a sor,  hogy  vásárolna a lánya nagy napjára, mindenképp érdemes olyan helyet választani hozzá, ahol szakértő tanácsát tudja kikérni a választási folyamat során. Varratásban már csak abban az esetben érdemes gondolkozni, ha megbizonyosodott arról, melyik fazonok állnak jól az ön testalkatához, és az ön bőrtósusához milyen színek jöhetnek szóba. Ezek ismerete nélkül ne varrattasson, mert nagy kudarc élménytől kíméli meg magát, nem mellékesen a plusz anyagi kiadástól. Érdemes bölcsen, megbízható segítséggel intézkedni. 

Mindezeket szem előtt tartva szóba jöhet régebbi ruháink átalakítása képviselve a fenntarthatóságot, vagy új ruha varratása is, amikor már tudjuk mit is szeretnénk, és valójában mi áll jól nekünk. Az Eco Dreamy varroda ebben is tud segíteni önnek!

MEGNÉZEM A VARRATÁS MENETÉT ÉS AZ ÁRAKAT ->

About the Author

Melinda

Divat- és stílustervező, valamint varrónő vagyok. Immáron 2014. óta dolgozom a szakmának különböző területein. Tapasztalatot gyüjtöttem esküvői ruha, szallagavatós ruha, és színházi ruha készítésében is. Most elsősorban saját upcycling márkámon dolgozom, de egyedi megrendelésekben is részt veszek.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

You may also like these

No Related Post